22. jan, 2013

Vintersol

Tisdagen den 22 januari 2012

Helgen som gick gav underbart vinterväder. Kallt, hög luft o sol! Hästarna älskar när vinden drar i pälsen och de kan ligga o vila i den varma solen. Det börjar bli ljusare om kvällarna och det känns alltid hoppfullt.

I hagen med våra avelsston är det fortfarande lite spänt. Det är en fortsatt kamp mellan Elin o Melodie men när hungern lagt sig vid frukost lägger sig även fajten o de kan tugga i sig sitt hö i lugn o ro. De får rejält med mat så det inte skall bli någon konkurrens. Jappa som nu gått utan Thea helt i 3 veckor har återfått en vacker glans i pälsen och sakta men säkert återfår hon hull och verkar må riktigt bra. Thea har det bra med sina kompisar o bryr sig inte om att mamma går i annan hage. Juni fick gå lite längre med mamma Tussialgo o vi hade avvänjning med att de fick träffas under några veckor på natten men sedan några dagar tillbaka är de åtskilda helt. På natten står de boxarna bredvid varandra o första natten 'pratade' Juni med Tussen men har sedan varit lugn o trygg med kompisarna.

Unghästflocken har blivit mer harmonisk och det är Omega som tagit ledarkomandot! Rödluvan får nu vara med o leka o äta, men hon håller sig gärna till småttinagrna Juni o Thea. Rosalee försöker fortfarande bossa över henne o Rödis håller sig helst undan. Tog lite vinterbilder när solen visade sig! Kass kamera men mina goa småtjejer ville gärna vara med på bild!