6. jan, 2013

Omändringar i flockarna

Söndagen den 6 januari 2012

I fredags fick Carmencita komma till sitt nya hem. Det var ett tufft beslut att lämna i väg henne men vi har haft i bakhuvudet ett tag att hon inte är med i uppfödarplanerna framåt däremot hade vi tänkt henne som brukshäst, men Wida har väl inte det stora intresset. Vi menar att Carmen behöver komma till sin rätt och det tror vi hon gör i sitt nya hem. Där finns två halvblodsvalacker i stallet och tanken är att den nya ägaren skall köra in Carmen. Jag tror hon kommer trivas fint där och vi hoppas så klart att vi får se henne på någon shetlandskativitet framöver.

När Carmen lämnat sin trygga flock här hemma tog vi tillfället att ändra om i flockarna. Jag har dragit mig för det då Carmen tillsammans med Elin varit en sådan stark duo men provade nu att flytta om. Elin har ju även varit sur o krängd i sin lilla flock och jag tror även hon har velat gå med andra hästarna. Så nu fick avelsstona (de äldre) komma till en flock - Elin, Tilla, Melodie, Glamour, Jappa & Tussilago. På så vis kom mammorna ifrån sina föl! I den unga flocken kom då våra 3-åringar (som blir 4 i år) Opaal, Operette, Omega tillsammans med Rosalee och Rödis och sist då våra föl (1-åringarna i år) Juni och Thea.

Det gick ganska lugnt till i omflyttnignen. Elin o Melodie stampade ned hoven ett par ggr och först vann nog Elin men när jag kom till hagen på eftermiddagen så förstod jag att Melodie regerade. Och gammal är väl också äldst så det stannar säkert så. Jappa o Tussilagos temperament är fantastiskt då de är så goa och äter tillsammans och väntar lugnt o tryggt på sin tur!

I den unga hagen så fattade nog inte 3-åringarna att de helt plötsligt var äldst... och lilla Rödis blev förföljd av Rosalee som både ville hälsa o leka. Det blev en tuff dag för Rödis då hon endast kände Operette sedan innan, så hon fick stå en bit ifrån. Omgea o Opaal visade tendens till att bli poliser i hagen o jagade i väg henne till som tätt.  Men det brukar bli bättre efter några dagar. Thea visade ingen längtan efter mamma Jappa men lilla Juni stod i hörnan till de äldre stonas hage o gnäggade efter mamma Tussilago..! Sedan gick hon tillbaka till Opaal som är en sådan fin kompis till de yngre!