1. jan, 2013

Första dagen på det nya året

Tisdagen den 1 januari 2013

Då var 2012 över och vi har idag ägnat oss en stund till att blicka tillbaka på året som gått genom att sammanställa en årskrönika. Se gärna under "År 2012". Ett år som detta så kändes det viktigare än någonsin då vi  nu försöker styra kosan framåt och lägga det som varit bakom oss. Det har dock funnits fina, varma och roliga stunder under året men mycket har präglats av elände och sorg. Det som varit på gården har varit en liten del. Vi har haft lika många motgångar privat men det lämna vi bakom oss.

Vi är som sagt glada över de beslut vi tagit även om en del har varit tuffa. Vi saknar de vänner som lämnat oss och glädjs åt de som finns hos oss. Därmed lämnar vi 2012 och går in i 2013.

Julen flöt på. Allt är så intensivt och man blir så trött. Jag hade en hemsk tandvärk i en veckas tid under julen innan jag fick hjälp och Magnus jobbade även dagar under julen vilket gjorde att vi fick stryka Pluras utställning i Moheda på Annandagen vilket var tråkigt. Vi hoppas det kommer fler chanser innan det drar igång i vår. Nyårsafton och Nyårsdagen har gått i stilla tempo. Unghästarna busar i hagen och de vuxna saknar nog kylan då de helst vill vara inomhus. Fölmagarna växer på stona och vi går snart in med spänning i högdräktigheten.

Efter flera om och men beslutade vi att sälja Carmencita till annat stall där hon får möjlighet att använda sina brukskapaciteter. Det var ett tufft beslut får både mig (o Wida) men det känns rätt nu. Till helgen kommer hon till sitt nya hem. Hon kommer bli en stor saknad.