22. okt, 2013

Vinterboar oss

Tisdagen den 22 oktober 2013

 

Nu är det full gas tills allt står klart innan det riktigta höstrusket kommer. Jag lovade ju bild på lösdriften och fotot nedan visa ena lösdriften som i skrivande stund står klar! Jag väntar endast på lite sol så jag kan olja den. Vi är i full gång med bygget av lösdrift nummer två och samtidigt har stallar mockats ur och städats. Har lite skurning kvar och sedan skall det bäddas på nytt och grindar skall upp. Samtidigt håller vi på med målning av uthus och det tar tid. Väder skall passa till förg och jag är rädd för höga höjder så i bland tar vi hjälp av min pappa som tar de höga byggnarderna. Men det återstår en del. Vi har även börjat plocka hem djur. Tackor med lamm har kommit hem från den långa sommarbetet. De skall skiljas åt på fredag så mammorna får vila lite. Bagglammen tog vi hem för några veckor sedan och de har gått med de vuxna baggarna som nu åkt till sina baggstationer. Stålpelle och Atlingbo resten i slutet av september och Dexter såldes någon vecka senare. I dag lämnade vi Elmer i Småland och de alla får fina hem med härliga guteflockar de de får agera avelsbaggar. Vi har även hämtat hem två nya baggar vill vår besättning samt 6 nya tacklamm. Läs mer under Gutarnas egna sidor. 

Samtidogt som allt annat planeras så byggs foderhäckar, vinterhagas förbereds och djuren intar snart de hagar de skall vara i under vinter. Många av djuren kommer gå på lösdrift men vi har ett antal hästar som kommer stallas in. Foder skall börja hämtas hem och vi kommer även i november hämta hem ett shetlandssto som vi kommer låna från Stuteri Miica. Det är vi extra glada för. Vi har även lagt ut några hästar som är till salu så kika gärna in under Djur till salu! 

Unghästutställningen är avklarad för iår och våra fina tjejer o kille skötte sig utmärkt. Fin kritik på samtliga. Läs mer under resp. ponnys sida. Det är snart dags för årets sista utställning som blir i Älmhult vid Alla Helgona helgen. Vi har anmält 5 ponnyer men en måste bort då det endast ryms 4 i transporterna. Vi får se vem som får avstå.  

Vi har även öppnat upp för grisarna så de kommer åt sitt vinterbo och får tillfälle att äta det gräs som vuxit frm under hösten. Den närmaste veckan blir det beslut om vilka gutefår som går till slakt. Några stycken får åka men vi har även sålt både bagg -och tacklamm till liv och avel vilket vi glädjs åt.

Och sist men inte minst - Leo har debuterat i utställningsringen och det gjorde han med bravur på Blekingemästaren där han erhöll högtsa valör EXCELLENT med Hederspris för mkt lovande valp och med det blev han BÄST I RASEN valp!

Nu åter till arbetet!

Allt gott så länge

Johanna