27. aug, 2013

Sensommar och höstplaner

Tisdagen den 27 augusti 2013

Då var snart augusti slut och det brukar innebära att sommaren även är slut. Sista veckorna har det blivit kallare och nätterna har inneburit att temperaturen sjunkit enda ned till 7 grader. Vi är i full gång och planera hösten/vintern och hur djuren skall delas upp. Magnus står i stargropen att påbörja bygget av ännu en lösdrift. Vi kommer även inhandla ett 'tält' till tackorna i år. Gutetackor och ston går kvar nere vid sjön och det finna fortfarande gott om bete. Vi har ännu inte släppt dem på allt det gröna men utökar hela tiden. 

Våra nya ston fick första veckan gå hemma vid stallet men sedan släpptes Dominique in till Yaght och hon går så fint vid hans sida. Lilla Anneke fick tillsammans med Tussilago komma upp till stona och även om de är många där och ville bestämma över henne så blev det både tryggare och lugnare att vara där. Hon finner sin roll i flocken snart och kommer gärna fram och hälsar. 

Magnus har hållit på att mocka ur boxarna så det är strax dags för mig att skura! Jag har påbörjat det stora jobbet att måla ladan och brygghuset. Det är eftersaatt och träet var så törstigt att det blir nog till att stryka mer än en gång. Wida var så duktig och hjälpte mig i går och hon tyckte det var väldigt roligt. 

Det väntas utställnng till helgen och det är Tussilago, Melodie och Symphonie som följer med! Veckan därpå är det premiering för Dominique och Anneke! Sedan blir det lugnt ett tag och vi får lägga all tid till att få i ordning stall och lösdrifter. Sortering av lamm sker även under september. Men det går ingen nöd i år då det finns gott om bete. 

Med hundarna är det bara bra! Leo växer och står i. Nästa helg börjar vi allmän lydnadskurs och det blir väl som vanligt jag som blir hundförare. Plura får följa med så han får lite social träning. Just nu är han nästan naken då han tappat päls hela sommaren. Ligger ståra hårtussar efter honom... tur han gillar att bli damsugad! 

Nu åter till arbetet! Ha det gott där ute!

/johanna