Egon 5 månader

DEIN HARDS
EAGLE FROM THE HIGHLAND

'Egon'

Född 5 april 2011 Död 4 juli 2012

Färg: Röd & vit
Mankhöjd: ca 86 (15mån)
Vikt: 70kg

Egon hämtade vi i juni 2011. Vi mötte upp Karin från Dein Hards i Fegen dit vi båda skulle för att visa hundar på utställning och så slapp vi köra hela resan till Österbybruk. Egon var då 8 veckor och 1 dag gammal. Han hade åkt den långa vägen tillsammans med tre kullsyskon som också skulle hämtas av sina nya ägare. När vi kom dit låg han i en bur tillsammans med syskonen och Karin frågade vem som var min... Jag kunde inte urskilja honom då han var mörkare i ansiktet än jag mindes och Karin skrattade när jag inte kunde känna igen min egen hund o skojade att hon tar den jag tror det är...;)

Egon var en liten tuffing som valp! Han tog för sig och var orädd. Han älskade sin "storebror" Bodi som han gärna bet i öron o läppar... Dessa killar var dock inte bröder men de hade samma morfar så även här finns släktband. Deras mammor är alltså halvsyskon.
Egon var bestämd krabat som kräver lite mer träning fast i all sin busighet finns det ett hjärta av guld! När han blev äldre belv han den mest lätttränade hund vi haft! oerhört snäll och lättlärd, underkastade sig fort.

Egon var en kille som ÄLSKAR mat! Han var som get och åt allt... till vår fasa! Hans favoritsnacks var hönsskit och pinnar när han var liten, men han tyckte även om att få leka med sina leksaker. Och allra mest gillade han att få följa med Bodi på en skogspromenad och få gå lös och sprinag så där fort att benen inte hinner med....

Egons syskon

E-kullen på Dein Hards kennel:
5 hanar och 3 tikar (alla långhåriga)

DEIN HARDS ENTER THE STAGE (M)  Export Nederländerna
DEIN HARDS EAGLE FROM THE HIGHLAND (M) Källagården
DEIN HARDS EXACLY TIMING (M) Norrsundet
DEIN HARDS EXCUSE ME (M) Vallentuna
DEIN HARDS EARTHLY CHALLANGER (M) Slite
DEIN HARDS EASY COME EASY GO (F)
DEIN HARDS EVERY INCH A LADY (F) Skövde
DEIN HARDS EVERY BEAT OF MY HEART
(F)

Egons bror Victor

Vi har fått kontakt med två av Egons kullsyskons ägare. På bilden är det Dein Hards Earthly Challenger som kallas Victor och bor i Slite på Gotland. Ägs av Bert Gahnström.

Vi har även kontakt med Dein Hards Enter the Stage som exporterades till Holland och kallas Luca. Ägs av Ria Fenneman.

Egons mamma

Egons mamma kallas Ida men heter Dein Hards Treat Me Nice. Hon bor hos uppfödaren Karin och Är en av hennes avelstikar. Vi gillar Idas exteriöR extra mycket.. Vi tycker hon är den optimala sanktistiken;) Hon är halvsyster till Bodis mamma Tuva då de i sin tur har samma pappa - Heezedoorns Limited Edition.

Egons pappa

Egons pappa kallas Zippo men heter Abbeydogs Highlander. Han bor hos sin uppfödare Abbeydogs kennel som drivs av Marie Hallhage och Lars-Ivar Petersson i Johannishus Blekinge. Egon fick träffa Zippo på sin första utställning i Norje Boke i augusti.

Familjefoto i all röra

Egon träffar sina halvsyskon och pappa Zippo i Norje Boke den 6/8 2011. det är 7 valpar från tre olika kullar och uppfödare.

På bilden:
Fr vä: Dein Hards Eagle from  the Highland, Abbeydogs Let the Game Begin, Abbeydogs Lancruiser, PAPPA: Abbeydogs Highlander, Fevites  Bianca, Fevites Briana, Fevites Baloo, Fevites Bumby.

På bilen även fr vä:
Johanna n Jonasson, Lars-Ivar Petersson & Marie-Louise Hallhage (Abbeydos Kennel), Anita Åkesson (Kiibumbie Kennel), Teija Finnilä (Fevites Kennel).

Foto: A. Johnsson

EGON 5 1/2 MÅNAD

EGON 5 MÅNADER

EGON 4 MÅNADER

EGON 3 MÅNADER

EGON 6 veckor den 18/5

EGON 4 veckor den 3/4

EGON 2 veckor gammal den 19/4

EGON 1 vecka gammal den 12/4