29. nov, 2012

Novemberkallt

Torsdagen den 29 november 2012

Kände att jag ville göra ett blogginlägg innan novmeber tog slut. Vintern är här. Kylan kom kall idag, det blåser och snön hänger i luften. Det är som om djuren andas lättare. Skönt.

Avelsbaggarna togs från sina tackor i måndags och har stått inne på box några dagar för att lugna sig en aning. Idag körde Magnus o pappa upp dem till bagghagen där ungbaggarna väntade på dem. De knuffades en del men det gick över förväntan. Tackorna är nu samalde i en flock och det är skönt att ha dem samlade. Det bräktes en del. Troligen var det någon som saknade fina Alva och Ala, två av våra ursprungstackor som fick avsluta sin tjänst här för ett tag sedan då det inte går att avla på dem längre. Vi är tacksamma för de fina avkommor de givit oss och som vi avlar vidare på.

Hästarna mår fint och några går kvar nere vid sjön. När regnet legat på har de fått komma in om nätterna. Hörde att snön var på gång och då får nog alla samlas runt hagarna vid gården så att vi enkelt kan ta in dem. Magarna växer på de som väntar smått till våren men har inte känt några sparkar än.

Til helgen väntas första advent och då ska även stallet göras julfint. Det har varit många helger på rad med uppbokade saker men denna helgen är vi lediga. Skall bli skönt. Granförsäljningen har dragit i gång! Magnus säljer nere vid Frendo i Svängsta men vi har även granar och ris här hemma om någon vill köpa!

Lille Plura växer o växer. Han har däremot haft en massa mask och vi fick stryka ännu en utställning då han inte var i skick för att visas för domare. Nu verkar i alla fall masken vara borta och han hämtar sig fint i vikt. Utställning är planerad till annandag jul i Moheda. Skall bli kul. Måste socialträna honom lite innan dess bara!

Ha en fin första advent!

Johanna