4. okt, 2012

Sagt adjö, förflyttningar o baggarbete...

Onsdagen den 3 oktober 2012

Det hinner hända för mycket mellan bloggarna för att skriva om allt som händer på gården. Det har varit en tung månad på flera sätt men att ta avsked av våra trogna varmblod var oerhört tufft. När man skaffat djur vet man att man måste vara stark en dag och fatta sådana beslut men man vill inte föreställa sig den smärta det medföljer. Vi saknar dem oerhört. De har funnits i våra liv länge och i Magnus så länge att han kanppt minns hur det var innan. Vi hedrar minnet av älskade Pajas - Jackie - Evita under Till Minne.

Hösten är här nu. En lättnad på flera sätt men framför allt att djuren slipper knott och annat. Vi har fått hem Melodies båda döttrar till stuteriet och det glädjs vi åt. Läs mer om dessa fanstastiska tjejer under Ladys Holm/ungston. Det är en stor flock om 10 stycken som går nere vid sjön nu. Hemma vid huset går Elin med kompanjoner (Carmen, Tilla o Rödis) då Rödis var på utställning i lördags. I hård konkurrens så skrapade hon ihop 38p fast hon inte var i bästa skick. Det är gott att ha några shettisar utanför fönstret och Wida pysslar och har ridit lite grand nu när Carmencita är lättillgänglig!

Det har varit en del förflyttningar bland djuren och först samlade vi flera ston nere vid sjön för höstbete och sedan släpade vi hem alla baggarna för hälsokontroll och ungbaggarna slyttade sedan vidare till vänninans gård där de skall beta en tid i väntan på baggbesiktning. Flera av dem ser riktigt lovande ut. Kika gärna in under Gutarna/ungbaggar och läs mer. Avelsbaggarna Pelle o Bosse fick sig lite pedikyr och Pelle börjar bli riktigt stor nu! De går med bagglammen som vi skiljt från sina mödrar tills det är dags att släppa dem hos tackorna om några veckor. Det är härligt att ha dem vid husknuten. De är ofantligt vackra!

Nu ska vi försöka hinna med städningen inför installningen som vi hopps inte blir alltför snart. Vintern får gärna dröja lite till så vi hinner med. Jag hoppas kunna påbörja inridning av Operette och avsluta inridningen av Ottilia. Jag har även anmält några hästar till årets sista utställning i Älmhult vid halloween och då skall även Wida vara med o klä ut sig tillsammans med Jappa!