13. sep, 2012

Avelshingst, premiering o höstarbete...

Torsdagen den 13 september 2012

Livet rullar på här på gården. Vår lille Plura har kommit hem och nu blivit nästan 3 månader gammal, så tiden springer i väg. Han är en riktig buse och behöver aktivieras en del.

På stuteriet händer det saker hela tiden. Vi har köpt in vår första avelshingt och det känns riktigt bra. Det finns även en plan att ta in en hingst till på station nästa år, men mer inforamtion kring detta kommer inom kort.

Det har varit utställningar och premieringar med stona och vi glädjs åt Operettes diplom! Hon är en sådan vacker shetlänning! Det väntas även något mer sto till stuteriet under september. Mer info kommer.

Gutarna går på sina beten och det är snart dags för planering av betäckning och sortering inför vinterns beten. Så lite arbete med dom väntar. Vi har ju sålt två ungtackor för några veckor sedan och en ungbagge väntar på att få komma till sitt nya hem. Stålpelle verkar bli kvar nästa säsong också. Vi vill i nuläget inte sälja honom och vi har på förfrågan om han skall licas ut.

September innebär planering inför vintern. Stall o lador skall städas och förberedas. Djur skall i oktober flyttas om, maskas och hälsokontrolleras så det blir lite grovarbete framöver. Betena måste även ses över så att allt håller när snön kommer.

Höstiga hälsningar,

Johanna