14. aug, 2012

Vila nu

Tisdag den 14 augusti 2012

Det verkade inte vara slut på eländet för oss i år då Melodies föl Savoy insjuknade i kraftig diarrée och hög feber. Efter flera rådfrågningar till veterinär ville ingen behandla honom här hemma så det var bara att åka till Helsingborgs Djursjukhus. Han erhöll intensivbehandling under 2 dygn men svarade inte på behandlingen utan fick somna in måndagen den 6/8. Melodie fick stå hos honom i några timmar innan vi hämtade henne o det känns i ett moders hjärta när en mamma skriker efter sitt barn. Hon fick komma hem till kompisarna hon lärt känna och första dygnet var hon orolig men det övergick i att hon var ganska lugn, fast när jag kom till flocken så sprang hon emot mig precis som om jag hade lille Savoy med mig. Nu en vecka senare gör hon inte så längre men igår när jag följde lilla Thea i hagen o hon var utan sin mamma så höjde Melodie på huvudet o såg först ut att vara beredd att springa emot oss men så komma Theas mamma Jappa o då såg man besvikelsen i Melodies ögon o så gick hon bort till kompisen Tussilago igen.

Hela året 2012 är präglad av bakslag på gården så det är så svårt att minnas de verkligt fina stunderna. Många saker släpar så klart efter då det varit många åkningar till djursjukhus och annat. När jag o Magnus började vår ledighet förra veckan så insjuknade vi båda i någon infektion. Wida blev också sjuk o var dålig en hel vecka. När vi vaknade upp ur dvalan så lyckades vi alla fall få lite gjort. De stora hästarna fick ny hage så halva shettisflocken fick komma ner till sjön. De blev de riktigt glada över! Grisarna har fått ny hage så nu ska vi stänga av den gamla o städa där o låta gräset hämta sig lite. Ett av lammen (Endra) blev sjuk i diarré förra veckan så hon fick stå inne med mamma Blixtra o brodern Eskelhem. Efter tarmvila med torrt hö och egengjord vätskeersättning så är hon bra i magen i gen. Fölet Thea lyckades få något i ena ögat och skadade hornhinnan så veterinär fick tillkallas. Hon har nu under 5 dagar stått inne om dagarna för att få behandling och den har gjort henne ljuskänslig så hon har vilat inne om dagarna. Hon ska fortsätta behandlas men kan nu gå ute. Blir återbesök hos veterinären om en vecka. Så det har varit rena sjukstugan här. Jag jobbade ju några veckor i somras som sjuksköterska på Blekingesjukhuset och det känns lite som den tjänstgöringen fortsätter här...

Igår fick våra älskade grabbar äntligen komma till sin sista vila. De fick en plats tillsammans bredvid gammelmorbror Igor. Vila nu mina älskade Bodi oo Egon.