22. jul, 2012

Om vi bara visste vad som väntade oss...

Den 22 juli 2012

Jag ser att jag i mitt förra blogginlägg (som är ett tag sedan) trodde på ljusare tider... Om jag bara visste vad som skulle komma. Vad skriver man när man inte bara förlorar en familjemedlem utan två inom två månader? Jag har inga ord just nu och orkar inte riktigt formulera mig kring vår älskade Bodi och Egon... inte i skrivande stund i alla fall, för då skulle tangentbordet bli blött av tårar och jag orkar inte gråta mera. Visst ställer vi oss frågan om vi älskade dom för mycket? Sorgen tog andan ur oss och saknaden efter dom båda kommer vara oändlig.

Men livet går vidare varken man vill eller ej. Så är det väl i alla sorger. Jag ät tacksam för dom som behöver mig för då tvingas man att inte bli handlingsförlamad utan man fortsätter bara. Året som varit har varit omtumlande för oss och dest större anledingen till att fokusera det som ger glädje. Vårt stuteri är en sådan sak. Vi har valt att satsa på riktigt nu och vi har under våren och sommaren fått möjlighet att köpa in flera fantastiska ston till stuteriet. Några är välmertiterade, har haft tidigare avkommor och kommer hjälpa oss framåt i vårt arbete med uppfödning. Några av dem är unghästar som vi tror på, i olika åldrar och dessa skall få växa och tränas och senare förhoppningsvis bli framtida avelsston. Vi har alltså köpt in 2 ungston, 2 föl och inte mindre än 3 avelsston till Lady's Holm. Förhoppningsvis kommer vi få en skjuss i rätt riktning. Vi har nu påbörjat det roliga arbetet att hitta en hingst! Antingen att lica på station nästa år eller köpa inLer.

Två av våra ston har varit på betäckningar och det har gått bra för både Tilla och Elin. Båda är dräktiga och har inte brunstat om. Tilla är hemma igen och Elin väntas komma hem i nästa vecka tillsammans med vårt nya sto. Vi har även hunnit med en utställning och Rödis första premiering! Sådant är ju fantastiskt roligt.

Det har även hänt en del på Gute-sidan. Några ungdjur är sålda och vi planerar att låna ut Stålpelle till betäckingssässongen till hösten och endast ha en avelsgrupp under vintern. Det udnerlättar en del nu när shettisarna ökat i antal.

Jag har nu påbörjat omarbetning av hemsidan. Jag började på en helt ny hemsida för endast Lady's Holm och då endast på engelska´men efter mycket arbete så framgick det att även den kostade pengar om man behövde så många sidor som jag behöver. Jag har nu bestämt att fortsätt bygga på denna vi har och kommer i det närmaste updatera framförallt Lady's Holm så att ni kan följa det som händer där!

Ha det bra tills nästa gång

/Johanna