11. apr, 2012

Äldst har fyllt år...

Onsdagen den 11 april 2012

Äldst på gården är vår varmblodiga travare Jackie som i förgår fyllde 26år!! Grattis Jackie! Still going strong och har massor med spring i benen när hon vill... där syns inga ålderskrämpor i alla fall. Foto finns nertill på damen!

Påsken har kommit o gått även i år och Wida hade kusinerna på besök och det blev en tur på Elin i skogen. Lilla Tilla fick följa med som sällskap och miljötränas bland barn, skrik och skogsmullar...;)

Operette börjar bli en del i flocken och det är skönt att se. Hon springer o busar med de andra och får stå o äta med de andra. Det är bara i bland Carmen tar sig en vända o sätter henne på plats.

Våra små gyltor har börjat göra sig hemmastadda i stallet och Magnus som ger dom mat dagligen börja kunna närma sig dom med en liten brödbit. Han har fått för sig att han inte ska bära dem ut i hagen då de var så otympliga och tunga så han vill lära dem att följa en matspann så att de själva kan gå till hagen som de planeras flyttas till inom kort. Får väl se hur det går med deras "träning"...

Och så närmar det sig lamning. Bara några få dagar till första väntade lammet. ANga är första tackan att väntas den 15/4. Flera tackor har ljuver, även Bosses tackor som väntar först om någon vecka. Igår var vi i Bjäraryd och inhandlade nöd-förråd med mjölkersättning, lammbar o förlossningskit så vi är förberedda på det mesta om det skulle hända något under lamningarna. I helgen tänkte vi åka på avelsvärdering för shetlandshingstar i Vetlanda men vi får väl se hur tackorna mår här innan vi lämnar dem....!