3. apr, 2012

Operette är här,Guldtjejen Ottilia o gyltor på väg...

Tisdagen den 3 april 2012.

Det händer massor nu på gården när det är vår så man hinner liksom inte uppdatera bloggen så mkt som man önskar... För en dryg vecka sedan hämtade vi hem vårt nya sto Operette. Det blev en heldagstur till Dalsjöfors (Borås) och Mats från Danstorps stuteri hängde på. Vi kollade runt på alla fina hästar som fanns på Stuteri Solliden o så fick vi hälsa på lilla tjej! Lilla o lilla, hon har vuxit enormt och är över 100cm i mankhöjd o är bara tre år! Hon har troligen vuxit färdigt på höjden i alla fall. Resan hem gick bra o nu har hon gått med flocken här hemma i över en vecka och anpassar sig fint. Tussilago har blivit tryggheten då Tussialgo är snäll mot alla. De andra har bossat lite och rangerat i flocken.

I helgen var det dags för årets första shettisutställning och vi upptäckte för ngn vecka sedan att Rödis var instabil i has och knä och strök henne till utställningen. Bestämde efter lite övertalning att åka endast med Tilla och tur var väl det för domaren gillade vad han såg och hon erhöll sitt första GULD!! och fina 40poäng. 9:a på traven - och den var fantastisk. Pernilla som visade henne sprang runt, runt med henne och hon seglade fram. Hon var den enda i klassen med så hög poäng på trav.

Det närmar sig lamning och Stålpelles tackor står först på tur. Starx efter påsk är första väntad men vi hoppas något litet lamm dyker upp i påskhelgen då min syster med familj kommer och deras tjej Nelly är förväntansfull!

Idag är det dags för MAgnus o hämta våra gyltor i Linderöd. De är nu 3 måander gamla och det ska bli spännande att få hem dem! Namn har de inte fått än men så fort vi lärt känna dem så får de sina namn!!

När vi inte själva får springa i hundringen så gläds vi åt Bodi o Egons familjs framgångar och i helgen var deras uppfödare Karin i Karlstad på SBHK's utställning och visade Egons halvsyskon (samma mamma) Courtney Cummzy (tik) o Colonel Quintis (hane). Bodis helsyster Kakan - Brown Butter Cookie var också där och nu ska ni få höra.... Courtney blev BIR (lh) och BEST IN SHOW!! Colonel BIM och Kakan BIR (kh) !!!!! Vilka fanatastiska hundar! Ett stort grattis till syskonskaranLer storto till ägarna Karin o Victoria.