7. mar, 2012

Gravida magar som växer och Egon på bättringsvägen

Onsdagen den 7 mars 2011

Då var vintermånaderna över, hurra! Vårkänslor börjar komma hos djuren och det är så roligt att se. Ungtackorna som inte är dräktiga börjar ta sig små vårhopp ute i hagen. Många av tackorna börja bli tjocka och de har nu gått in i sin högdräktighet. Det är endast en dryg månad kvar tills Stålpelles barn kommerCool. Sedan lär det rulla på med lamm i april och in i man. De får fortfarande komma in om nätterna det funkar väldigt bra. Man får också en koll och överblick på hur de mår, äter och står sig. Lilla Diana som föddes förra året börjar bli familjens kelgris då hon är så liten och vi ger henne lite extra mat och har i och med det blivit så tillgiven. Vi hoppas hon hämtar sig under sommarhalvåret. Det är full gång med förberedelse av lammboxar och annat. Har varit o hämtat hem extar halm då det brukar gå åt. Ska i dagarna även inhandla det som behövs i fall något oförutsett händer.

Shettisarna mår fint. Elin är dock lite smal och behöver vila från Rödis som fortfarande springer och diar lite grand. Vi brukar ta in dem några gånger i veckan och då står Rödis med Tussilao tillsammans så mamma Elin får vila. Carmen o Tussilagos magar växer. Kunde i helgen känna en svullnad i flanken och på dem båda men har ånnu inte kännt några sparkar... Vi hoppas, hoppas! De stora hästarna har börjat vandra i väg i sin hage på dagarna, de börjar hitta saker o beta vilket är kul då de annars bara står o hänger vid grinden. I helgen var Nellie här o tog en kort tur på Elin. Wida hoppade även upp och red en runda med hjälp av oss. Roligt när hon vill!

Snart är det dags för första utställningen. Har anmält Rödis och Tilla till Shetland Syds påskutställning i Gryttinge sista helgen i mars. Blir till o damma av både transport och hästar tills dess. Hundutställningar blir det inte på ett tag. Hade anmält Egon men har fått stryka honom för hans knä. Han är dock mkt bättre. Veterinären sa att ha SKA bli bra och det ser mycket bra ut. Ett par veckor till med smärtstillande och sedan börja trappa ned så hoppas vi han inte får för ont. Vi fick order om att kyla knäet när vi gått promenad. Knutan på tassen har minskat rejält och vi fortsätter smörja så slipper vi kanske söva och skära bort den. Veterinären tyckte att vi inte gör det så länge han har bekymmer med knäet. "Lille" Egon börjar bli stor... han blev ju faktiskt 11 månader i måndags. Grattis lillskrutten!

I helgen var det även årsmöte i Shetland Syd. Jag blev omvald till vice ordförande. Ska bli kul och fortsätta arbetet i styrelsen. Vi har en hel del aktiviteter att ordna med under året. Kika gärna in under http://www.shetlandsyd.se om du är intresserad av shetlandsponnyer, ja eller hästar över huvudtaget!

Vår allra första öppen gård kommer att bli den 6 maj! Varmt välkomna då!