19. feb, 2012

Lamningskurs på Skansen, Egon halt o små gyltor kommer till Källagården!

Söndagen den 19 februari 2012

Då var snart februari över och det märks i luften och på djuren att våren är på väg! Det händer saker hela tiden här på gården och det är sällan stilla. Förra helgen var jag o Wida o hälsade på min syster med familj i Stockholm. Det var trevligt med lite lugn o ro och Wida busade med kusinerna hela helgen. Jag passade på att gå på Guteakademins årliga vinerseminarium på Skansen som detta året handlade det om lamning. Var mycket givande. Jag lärde mig massor och fick prata gutefår med likasinnade är aldrig fel. Utbytte en del nya kontakter. Ja det är ju snart dags för lamning och mars månad blir till förberedelse och bygga lammboxar. Shettisanra går i sin vinterhage och verkar allmänt uttråkade. Igår släppte jag upp dem på berget igen som vi haft avstängt när snön tyngde ned gäret och de blev väldigt glada. Jag går o tittar på Carmen o Tussilagos magar och undrar om det är något liv där inne... Jag hoppas så innerligt att det är små fölsningar där men jag tycker att de icke dräktiga är lika stora om sina magar.

O sjukdomar det har vi haft så det räcker. Inte nog med allt det andra eländet så var Egon tvungen och skada sig också... halkade på en isfläck när han sprang och veterinären trodde han slitit av ledbandet i knäet. Men efter 1 vecka på smärtstillande och koppelgång (inget hopp o bus) så går han så bra på benet att det finns hopp om att slippa operation. Det blev ytterligare smärtstillande och kopplegång i 2 veckor och sedan set vi... Det blev till o stryka de två utställningarna jag anmält honom till. Surt då man inte får pengarna tillbaka. Ja, det viktigaste är att hann blir kry.

Och så var vi och kollade på linderördskultingarna som kommer om en dryg månad! Tre små söta gyltor skall komma och våra blivande avelssuggor här på gården. Vi fortsätter satsa på de utrotningshotade lantraserna. Vi är måna om att bevara dessa. Skall bli en spännade vår! Vi planerar även att ha öppen gårdsdag under våren så att allmänheten kan komma och få se vårt arbete med svenska lantraser. Mer info inom kort!